á Laheij's agenda

13-02-2020

Petitieaanbieding: Het Vergeten kind

Petitieaanbieding: Het Vergeten kind
11-02-2020

Schoonmaakcongres GOM

Schoonmaakcongres GOM

Schoonmaakcongres GOM

04-02-2020

Publieksdebat: Week van Het Vergeten Kind

Publieksdebat: Week van Het Vergeten Kind

Tijdens de Week van Het Vergeten Kind is er een thema zoals een urgent probleem of een belangrijk onderwerp. We proberen deze op de maatschappelijke en/of politieke agenda te plaatsen. Dit is noodzakelijk omdat er nog steeds duizenden kinderen in Nederland zijn die geen fijne thuissituatie hebben. Bij ruim 55.000 gaat het zo mis, dat thuis wonen niet meer mogelijk is. Al deze kinderen zijn enorm kwetsbaar en als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. Ze missen de aandacht en veiligheid die ze hard nodig hebben om stabiel op te groeien. Als je dit leest, dan wil je wat doen! Tijdens de Week van Het Vergeten Kind voeren wij daarom actief campagne.

16-01-2020

Leiderschapscollege De toekomst van werk is NU.

Leiderschapscollege De toekomst van werk is NU.

en 23 januari 2020

13-12-2019

Teamoverleg FNV Bouwen en Wonen

Teamoverleg FNV Bouwen en Wonen

FNV Bouwen & Wonen is een belangrijk onderdeel van de bouwsector in Nederland. Hierin werken meer dan 310.000 vakmensen voor wie wij belangen behartigen en cao's afsluiten in branches zoals Bouw, Infra, Afbouw, Onderhoud, Meubel, Hout en Woondiensten. En als het nodig is, dan voeren we samen actie voor een goede cao. In je cao vind je afspraken over je loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen.

12-12-2019

Sectordeal en werkakkoorden groothandel en detailhandel en transport

Sectordeal en werkakkoorden groothandel en detailhandel  en transport

Gemeente Den Haag wil met het Werkoffensief +500 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Met verschillende sectoren worden er sectordeals gesloten. Bedrijven bieden vervolgens concrete banen aan middels de werkakkoorden. Laheij begeleid alle ondertekeningen.  

Op 12 juni was de ondetekekening van de sectordeal Bouw/techniek en de Energiestransitie. Op 15 oktober vond de ondertekening plaats van de sectordeal en de werkakkoorden voor de Sector Hospitality Toerisme en Horeca plaats. Op 12 december wordt de sectordeal en werkakkoorden voor de  groothandel en detailhandel  en transport getekend.

29-11-2019

Groeneveld Conferentie: Natuurwinstplan

Groeneveld Conferentie: Natuurwinstplan

De laatste tijd hoor je de term Natuurwinstplan Grote Wateren steeds vaker rondzoemen. Na een intensieve aanloopperiode, worden de contouren ervan nu een stuk concreter. Maar wat wordt er eigenlijk verstaan onder het Natuurwinstplan Grote Wateren? Wat is de aanleiding en hoe wordt het ontwikkeld? Wat zijn de doelen en ambities en het geplande tijdspad? En hoe zijn het Natuurwinstplan, LIFE IP Deltanatuur en de Programmatische Aanpak Grote Wateren (PAGW) aan elkaar gekoppeld? 29 November tijdens de Groeneveld Conferentie antwoord op deze vragen. Samenwerking van ministerie LNV, Staatsbosbeheer en Rijskwaterstaat.

28-11-2019

Congres OSB

Congres OSB

Op 28 november vindt het OSB-Congres voor schoonmaakondernemers, opdrachtgevers en relaties plaats. Een schone omgeving is onmisbaar om prettig te werken, wonen, leren en recreëren. De schoonmaakbranche is een belangrijke pijler onder de Nederlandse economie en samenleving. Met een specialistische aanpak waar die gewenst is.  Het is ook een sector die mensen kansen biedt. Werkgelegenheid aan de basis van de arbeidsmarkt.

Aansluitend het OSB-Congres op dezelfde locatie: uitreiking Golden Service Awards voor schoonmaker van het jaar, schoonmaakteam van het jaar en leidinggevende van het jaar.  OSB, Service Management en Stichting Golden Service Awards organiseren de bijeenkomsten op dezelfde dag en dezelfde locatie, om aandacht te creëren voor het belangrijke werk van de schoonmaaksector.

22-11-2019

Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF)

Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF)

Op 22 november vindt het jaarlijkse congres plaats van de Stichting Samenwerkende Gezondheidsfondsen. Het thema van deze dag is: Meer gezonde levensjaren voor Nederlanders. De SGF-Dag vindt plaats in het Muntgebouw in Utrecht.

21-11-2019

Pilot Flexibilisering Hoger Onderwijs deel 3

Pilot Flexibilisering Hoger Onderwijs deel 3

Bij de pilots flexibilisering mogen hogescholen en universiteiten hun vaste onderwijsprogramma’s loslaten. In plaats daarvan stelt de opleiding eenheden van leeruitkomsten vast. Daarin wordt vastgelegd wat studenten moeten kennen en kunnen, maar niet hoe het bijbehorende programma er uit moet zien.  

Deelnemende scholen kunnen tijdens het experiment informatie met elkaar delen via landelijke bijeenkomsten. Ze kunnen bijvoorbeeld van elkaar horen hoe ze het experiment opzetten en ervaren. Op 15 november vond de eerste van vier landelijke pilot bijeenkomsten plaats. Op 17 april de tweede. En op 21 november de derde.   De overheid gebruikt de bijeenkomsten om de scholen verder te informeren.

page loading