á Laheij's agenda

28-11-2019

Congres OSB

Congres OSB

Op 28 november vindt het OSB-Congres voor schoonmaakondernemers, opdrachtgevers en relaties plaats. Een schone omgeving is onmisbaar om prettig te werken, wonen, leren en recreëren. De schoonmaakbranche is een belangrijke pijler onder de Nederlandse economie en samenleving. Met een specialistische aanpak waar die gewenst is.  Het is ook een sector die mensen kansen biedt. Werkgelegenheid aan de basis van de arbeidsmarkt.

Aansluitend het OSB-Congres op dezelfde locatie: uitreiking Golden Service Awards voor schoonmaker van het jaar, schoonmaakteam van het jaar en leidinggevende van het jaar.  OSB, Service Management en Stichting Golden Service Awards organiseren de bijeenkomsten op dezelfde dag en dezelfde locatie, om aandacht te creëren voor het belangrijke werk van de schoonmaaksector.

22-11-2019

Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF)

Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF)

Op 22 november vindt het jaarlijkse congres plaats van de Stichting Samenwerkende Gezondheidsfondsen. Het thema van deze dag is: Meer gezonde levensjaren voor Nederlanders. De SGF-Dag vindt plaats in het Muntgebouw in Utrecht.

21-11-2019

Pilot Flexibilisering Hoger Onderwijs deel 3

Pilot Flexibilisering Hoger Onderwijs deel 3

Bij de pilots flexibilisering mogen hogescholen en universiteiten hun vaste onderwijsprogramma’s loslaten. In plaats daarvan stelt de opleiding eenheden van leeruitkomsten vast. Daarin wordt vastgelegd wat studenten moeten kennen en kunnen, maar niet hoe het bijbehorende programma er uit moet zien.  

Deelnemende scholen kunnen tijdens het experiment informatie met elkaar delen via landelijke bijeenkomsten. Ze kunnen bijvoorbeeld van elkaar horen hoe ze het experiment opzetten en ervaren. Op 15 november vond de eerste van vier landelijke pilot bijeenkomsten plaats. Op 17 april de tweede. En op 21 november de derde.   De overheid gebruikt de bijeenkomsten om de scholen verder te informeren.

31-10-2019

Alliantieraad Nederland Rookvrij

Alliantieraad Nederland Rookvrij

De Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) is een samenwerkingsverband van publieke en private organisaties die als doel hebben om er samen voor te zorgen dat niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. De ANR wordt gevormd door vele organisaties die samen een Rookvrije Generatie willen realiseren. De initiatiefnemers zijn Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Elke half jaar komt de alliantie bijeelkaar onder leiding van Laheij.

30-10-2019

SBB Diner: De Kracht van de Praktijk

SBB Diner: De Kracht van de Praktijk

Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan. En bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Om de relaties tussen alle partijen goed te bestendigen wordt er elk jaar het SBB diner georganiseerd. Dit jaar op het World HOrti Center met minister Van Engelshoven als eregast.

29-10-2019

Spetterend Sanitair 2025

Spetterend Sanitair 2025

Met de opheffing van de Stichting Verwarming & Sanitair draaien zij de kenniskraan nog eenmaal open. Momenteel laten zij een grootschalig onderzoek uitvoeren naar de toekomstige trends en ontwikkelingen in de sanitair – en verwarmingsbranche. Het is een afscheidscadeau voor iedereen werkzaam en betrokken in de branche. Op 29 oktober 2019 brengen ze alles bij elkaar in een bijeenkomst met oude bekenden en nieuwe gezichten met als doel het delen van kennis, het ophalen van herinneringen en netwerken.

15-10-2019

Sectordeal en Werkakkoorden Sector Hospitality Toerisme en Horeca

Sectordeal en Werkakkoorden Sector Hospitality Toerisme en Horeca

Gemeente Den Haag wil met het Werkoffensief +500 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Met verschillende sectoren worden er sectordeals gesloten. Bedrijven bieden vervolgens concrete banen aan middels de werkakkoorden. Laheij begeleid alle ondertekeningen.  

Op 12 juni was de ondetekekening van de sectordeal Bouw/techniek en de Energiestransitie.  Op 27 juni de sectordeal..... OP 15 oktober vond de ondertekening plaats van de sectordeal en de werkakkoorden voor de Sector Hospitality Toerisme en Horeca

14-10-2019

3th Annual Legatus Meeting Delft

3th Annual Legatus Meeting Delft

Legatus Delft, het ambassadeursnetwerk Delfse hoogleraren – is in haar inmiddels tweejarige bestaan zeer succesvol gebleken. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst - dit keer in de monumentale locatie ‘Het Grote Kantoor’ van DSM - refereerde Burgemeester Marja van Bijsterveldt aan de mooie en succesvolle internationale congressen als resultaat van de samenwerking tussen de TU Delft, de gemeente en het Delft Convention Bureau.

 

Het netwerk Legatus Delft is in oktober 2017 opgericht door Burgemeester Van Bijsterveldt, de Rector Magnificus van de TU Delft en de directeur van Delft Marketing/Delft Convention Bureau. Inmiddels is het netwerk gegroeid tot 72 Delftse leden die sinds de oprichting in samenwerking met het Delft Convention Bureau maar liefst 14 congressen naar Delft hebben gehaald. 

10-10-2019

Onderwijs Conferentie - Digitale Geletterdheid

Onderwijs Conferentie - Digitale Geletterdheid

Arlande bestaat 20 jaar! Om dit jubileum te vieren organiseert Arlande donderdagmiddag 10 oktober 2019 een discussieplatform voor en door de gehele onderwijsketen. Het centrale thema is “Digitale geletterdheid als versneller voor een Leven Lang Ontwikkelen”.

Naast digitale geletterdheid komen doorstroom tussen de onderwijssectoren, flexibilisering van het onderwijs en het gebruik van moderne ICT toepassingen voor het onderwijs aan de orde.

09-10-2019

Dutch Diabetes Policy Meeting

Dutch Diabetes Policy Meeting
page loading