á Laheij's agenda

21-11-2019

Pilot Flexibilisering Hoger Onderwijs deel 3

Pilot Flexibilisering Hoger Onderwijs deel 3

Bij de pilots flexibilisering mogen hogescholen en universiteiten hun vaste onderwijsprogramma’s loslaten. In plaats daarvan stelt de opleiding eenheden van leeruitkomsten vast. Daarin wordt vastgelegd wat studenten moeten kennen en kunnen, maar niet hoe het bijbehorende programma er uit moet zien.  

Deelnemende scholen kunnen tijdens het experiment informatie met elkaar delen via landelijke bijeenkomsten. Ze kunnen bijvoorbeeld van elkaar horen hoe ze het experiment opzetten en ervaren. Op 15 november vond de eerste van vier landelijke pilot bijeenkomsten plaats. Op 17 april de tweede. En op 21 november de derde.   De overheid gebruikt de bijeenkomsten om de scholen verder te informeren.

14-11-2019

Nationale Administrateursdag 2019

02-10-2019

Rookvrije Zorg Noord Limburg

21-06-2019

15de AmCham Health Forum 2019

15de AmCham Health Forum 2019

Sinds 2001 treffen vertegenwoordigers uit alle geledingen van de gezondheidszorg in Nederland elkaar tijdens het AmCham Health Forum om, aan de hand van een uitdagend thema, te debatteren over ontwikkelingen binnen de Nederlandse gezondheidszorg. De rode draad door al deze bijeenkomsten is de maatschappelijke meerwaarde van innovatie binnen de gezondheidszorg. Het AmCham Health Forum 2019 zal worden gehost door de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika op vrijdag 21 juni 2019. Anouschka treedt deze dag op als moderator/dagvoorzitter.

In het eerste deel van de bijeenkomst zullen de inzichten uit het onderzoek ‘Verzilveren met Ontschotting’ door IQ Healthcare van het Radboud UMC gepresenteerd worden, met twee concrete cases waarin gekeken is naar implementatie, succes- en faalfactoren en mogelijkheden voor opschaling.

In het tweede deel van het AmCham Health Forum zullen prominente beleidsmakers en politici de implicaties van de wetenschappelijke bevindingen voor de praktijk en patiënt bediscussiëren en zich richten op de hoe-vraag voor opschaling van succesvolle ontschottingsinitiatieven.

18-06-2019

Bewonersbijeenkomst Gemeente Zoetermeer

Bewonersbijeenkomst Gemeente Zoetermeer
13-06-2019

Congres Internal Auditors 2019 (IIA)

Congres Internal Auditors 2019 (IIA)

Het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA NL) is de grootste beroepsvereniging van internal auditors in Nederland. Het IIA organiseert jaarlijks een congres voor haar leden. Tijdens deze twee dagen tijd krijgen internal auditors de gelegenheid nieuwe kennis op te doen en te netwerken met vakgenoten. Het programma kent plenaire sessies en de mogelijkheid te kiezen uit diverse workshops voor een gevarieerd programma dat aansluit bij de persoonlijke voorkeuren van de internal auditor. Dit jaar vindt het tweedaagse congres plaats op 13 en 14 juni in de Flint in Amersfoort en is Laheij gevraagd als dagvoorzitter.

12-06-2019

Lancering Sectordeal Werkoffensief +500 Gemeente Den Haag

Lancering Sectordeal Werkoffensief +500 Gemeente Den Haag

De extra inzet om meer mensen vanuit de bijstand naar werk te begeleiden, begint concrete resultaten
op te leveren. Woensdag 12 juni ondertekenen 20 partijen uit de Bouw/Techniek en Energiesector de sectordeal met de gemeente Den Haag. Ook zullen meer dan 50 Haagse bedrijven een werkakkoord tekenen waarbij ze de verantwoordelijkheid nemen om duurzame werkgelegenheid te realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zal 12 juni de kick off van EnergieAcademie plaats vinden.

 

 

 

06-06-2019

Slotdebat Vastgoed Young Talent Award 2019

Slotdebat Vastgoed Young Talent Award 2019

Wie wordt in 2019 verkozen tot het grootste vastgoedtalent? Vastgoedmarkt organiseert voor het twaalfde jaar de funda in business / Vastgoedmarkt Young Talent Award.  Kandidaten moeten over tenminste vijf jaar relevante werkervaring beschikken en jonger zijn dan 37 jaar. De winnaar van de Young Talent Award 2019 ontvangt naast een award een opleidingscheque voor Executive Education ter beschikking gesteld door de Amsterdam School of Real Estate (ASRE).  Onder leiding van moderator Anouschka Laheij verdedigen de genomineerden in het eerste debat op 11 april hun stellingen. Deze staan in het teken van ‘ontwikkelen en transformeren’, tevens het thema van de alumni avond.

Het slotdebat vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada 2019 in de RAI Amsterdam op donderdag 6 juni om 10.30 uur in de stand van Vastgoedmarkt. 

16-05-2019

Het VTOI-NVTK Jaarcongres 2019

Het VTOI-NVTK Jaarcongres 2019

Op donderdag 16 mei 2019 vindt het jaarlijkse VTOI-NVTK congres plaats bij NBC te Nieuwegein. Ook dit jaar belooft het wederom een inspirerende dag te worden vol van nieuwe inzichten, ontmoeting en verbinding! Het thema van dit jaar is stakeholdersmanagement 'In het belang van...'. Als toezichthouder in het onderwijs en de kinderopvang heb je te maken met verschillende invloeden. Van binnenuit, de ouders en de kinderen, de medewerkers, maar ook van buiten, zoals de gemeente, de onderwijsinspectie, jeugdzorg of de maatschappelijke context waarin je organisatie zich bevindt. Hoe hou je zicht op al deze belangen? Anouschka zal de dag in goede banen leiden. 

25-04-2019

Bijeenkomst Bestuurlijk Netwerk Zuid Holland

Bijeenkomst Bestuurlijk Netwerk Zuid Holland

"Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!"  Hoe kunnen de gemeenten in Zuid Holland de krachten meer bundelen op het ruimtelijk-economische domein? Voor welke opgave staat de regio en waar zijn strategische allianties te sluiten?

Op 25 april gaat de regio de diepte in en zal onder leiding van Anouschka ook de scherpte worden gezocht binnen de thema's bereikbaarheid, vitaliteit en nieuwe econimie als het gaat om samenwerken en krachten bundelen. Waar kunnen gemeenten, experts,  maatschappelijke organisatie en bedrijfsleven samen optrekken om een krachtige en relevante regio te blijven. Deze keer is de gemeente Dordrecht initiator en gastlokatie, maar het stokje wordt doorgegeven.

page loading