á Laheij's agenda

19-11-2020

Woningmarktsymposium 2020

Woningmarktsymposium  2020

Het CBS, het Kadaster en het ministerie van BZK organiseren voor de tweede maal het woningmarktsymposium waar 140 professionals bij elkaar komen om de praten over de uitdagingen op de woningmarkt en welke data nodig en beschikbaar is om de woningtransformatie te stimuleren.

09-11-2020

Leiden Bio Science Symposium

Leiden Bio Science Symposium

Het LUMC, Janssen Campus Nederland en Galapagos organiseren in samenwerking met het Leiden Bio Science Park het eerste Leiden Bio Science Congress.   Het Leiden Bio Science Park wordt gevormd door een grote variëteit aan onderzoeks- en onderwijsinstellingen en bedrijven die zich richten op gezondheid.

Het Leiden Bio Science Park is bovendien een integraal onderdeel van het landschap van onderwijs, bedrijven en wetenschap in de provincie Zuid-Holland. Optimale samenwerking tussen al deze partijen onderling, maar ook met beleidsmakers zoals het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport en Economische Zaken & Klimaat, bevordert een aantrekkelijk innovatieklimaat.

Tijdens het Leiden Bio Science Congress worden al deze partijen bij elkaar gebracht en komen de volgende vragen aan bod;

- Hoe kunnen we de samenwerking tussen de relevante partijen binnen en buiten het Leiden Bio Science Park verbeteren

- Hoe kunnen we samenwerken om talent ontwikkeling en werkgelegenheid te stimuleren en faciliteren?

 

30-09-2020

5 jaar GOR RIJK - jubileum uitzending

5 jaar GOR RIJK - jubileum uitzending

GOR-Rijk bestaat 5 jaar en dat wordt gevierd in een feestelijke jubileum uitzending in de studio's van Beeld en Geluid in Den Haag, met onder andere Maarten Schurink.

13-09-2020

Ronde tafel - Voetstappen in het Veld

Ronde tafel - Voetstappen in het Veld

Voetstappen in het Veld 2020: een dag vol inspiratie rondom systemische werken en opstellingen. Anouschka gaat deze dag in gesprek met de directeuren van de 'grote' scholen op dit terrein Morten Jhort van Phoenix Opleidingen, Barbara Hoogenboom van het Bert Hellinger Instituut, Bouke de Boer van het NTI-NLP, Hilbrand Westra van de School voor Systeem Bewustzijn

10-09-2020

Opening Haags Onderwijsjaar 2020-2021

Opening Haags Onderwijsjaar 2020-2021

Wethouder Hilbert Bredemeijer (Onderwijs, Sport, Buitenruimte) nodigt u uit voor de opening van het Haags Onderswijsjaar met een online talkshow vanuit Theater Diligentia. Presentatrice Anouschka Laheij en wethouder Hilbert Bredemeijer ontvangen samen gasten voor een inhoudelijk gesprek over het thema Haagse Helden voor de groep. Het programma wordt afgewisseld met muziek, een voordracht vanuit Huis van Gedichten en de uitreiking van de onderwijsprijs.  

25-08-2020

Talkshow Vertrouwen in Vakmanschap

Talkshow Vertrouwen in Vakmanschap

Fred Paling neemt afscheid als bestuursvoorzitter van het UWV, een van de grootste publieke organisaties. In dat kader wordt er een inhoudelijke maar zeker ook amuserende talkshow georganiseerd olv Anouschka met als focus Vertrouwen in Vakmanschap.

09-07-2020

Maatschappelijk Alliantie Noordwijk Open Up

Maatschappelijk Alliantie Noordwijk Open Up

Vertegenwoordigers uit allerlei sectoren in Noordwijk hebben een brede alliantie gevormd om begrip te kweken voor elkaars problemen, elkaar te helpen en oplossingen te zoeken om de coronacrisis door te komen. De alliantie bestaat uit vertegenwoordigers van alle maatschappelijke sectoren zoals ondernemers, horeca, wijkverenigingen, religie, cultuur, sport en onderwijs. Op initiatief van burgemeester Wendy Verkleij vindt er elke twee weken een online bijeenkomst plaats. Deze bijeenkomsten geven inzicht in elkaars situatie en er ontstaan nieuwe samenwerkingen en cross-overs. Laheij is betrokken bij de programmaontwikkeling en leidt de bijeenkomst tweewekelijks via Zoom.

30-06-2020

Hybride event: Wat Nu?

Hybride event: Wat Nu?

Benieuwd naar hoe een event in de 1,5 meter samenleving eruit ziet? Op 29, 30 juni of 2 juli geven Het Sprekershuys, De Fabrique,  Bijmans AV, Momice en de EventdesignAcademy, op het event Wat Nu? eventmanagers in Nederland de mogelijkheid om dit te ervaren! Fysiek, hybride of volledig online; aan jou de keuze.

Anouschka is op 30 juni de offline host op het event en gaat die ochtend met Diederick Gommers, Joost Peters, Hidde de Vries en Paul smit in gesprek over mentale en fysiek gezondheid in het coronainterbellum. Kijk hier de uitzending terug.

29-06-2020

Online Bijeenkomst Terr Agenda 2020-2030

Online Bijeenkomst Terr Agenda 2020-2030

Op maandag 29 juni 2020 kwamen 65 stakeholders op het gebied van de bodem in Nederland online samen om de TerrAgenda vorm te geven. Wetenschappers, adviseurs vanuit boerenorganisaties, vertegenwoordigers vanuit maatschappelijke organisaties en andere experts kwamen digitaal bijeen met één doel: samenwerken aan duurzame en vitale bodems in Nederland; van belang om voedsel te verbouwen, biodiversiteit en het tegengaan van het broeikaseffect.

De bijeenkomst is een initiatief van Rijkswaterstaat en het Initiatief Bewust Bodemgebruik en werd georganiseerd door Het Groene Brein. Verschillende belangrijke vragen kwamen langs: hoe gaan we bodemdegradatie tegen? Kunnen we de bodem een stem geven in besluitvorming? Wat moet Nederland doen om de SDG’s op het gebied van de bodem te halen?

De gespreksleiding was in handen van Anouschka Laheij en cabaretier Barbara Breedijk verzorgde de nodige muzikale adempauzes.

28-05-2020

Online Kenniscafé Accez Duurzame Identiteiten

Online Kenniscafé Accez Duurzame Identiteiten

Tijdens het online ACCEZ-kenniscafé over duurzame identiteit stonden interactie en uitwisseling tussen en met wetenschap en praktijk centraal. Annelli Janssen maakt deel uit van het onderzoeksteam. Zij doet onderzoek naar duurzame identiteiten: welke zien we ontstaan tijdens de transitieopgave? Ze onderscheidt op basis van wetenschappelijk onderzoek vijf profielen en hun bijdrage aan de versnelling naar een circulaire economie. 

page loading