Gespreksleiding

Interview Laheij in QM, vakblad voor de meeting professional

Gespreksleiding à Laheij

Anouschka Laheij heeft ruim 7 jaar ervaring in het optreden als gespreksleider op uiteenlopende podia. Zij is inzetbaar als gespreksleider, dagvoorzitter, interviewer en moderator. Dankzij haar achtergrond als politicoloog en psycholoog weet Anouschka haar journalistieke scherpte te combineren met een hoge mate van human interest. Ook is zij als geen ander in staat energie te brengen en de zaal in beweging te krijgen. Zij stimuleert en confronteert. Hierdoor creëert zij de noodzakelijke verbindingen tussen de inhoudelijke thema’s, de sprekers en het publiek. In 2013 behoorde zij tot de laatste 4 finalisten voor de eervolle titel Dagvoorzitter van het Jaar.

Haar inlevingsvermogen, overtuigingskracht én kritische betrokkenheid bij de inhoud, hebben ertoe geleid dat Anouschka zich heeft ontpopt tot een veelgevraagde gespreksleider. Zo heeft zij bijvoorbeeld het Tweede Kamer Lijsttrekkersdebat in 2010 geleid en was zij de dagvoorzitter op een internationaal event van Google Enterprise.

Anouschka werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers in zowel de profit als non profit sector. Of het nu de Nederlandse of Engelse taal betreft: in beide talen maakt Anouschka ieder congres of debat tot een succes.  Wilt u weten wat voor soort bijeenkomsten zij heeft geleid, klik dan hier. Bekijk ook haar filmpjes onder aan de pagina én op You Tube: Anouschka in actie , Flexforce event SNS REAAL,  het Congres Beter benutten, de bijeenkomst Wijkgericht werken Reeuwijk Bodegraven , de Netwerkbijeekomst Get Connected van de EBU, Congres van Proact It group, en opening van het schooljaar 2013-2014 ROC West Brabant.

Werkwijze à Laheij : Meetingdesign

Kenmerkend voor Anouschka is haar grote betrokkenheid bij het hele proces. En dat begint  bij de voorbereiding van een congres of debat. Anouschka denkt graag met de opdrachtgever mee over de inrichting van de bijeenkomst. Door haar snelle creatieve geest én door de grote ervaring met life events beschikt ze over een grote toolkit van interactieve werkvormen die ingezet kunnen worden. Haar gedegen inhoudelijke voorbereiding, onbevangenheid, kritische vraagstelling en flair zorgen er daarnaast voor dat Anouschka de verbinding weet te leggen tussen de doelstelling van de opdrachtgever, de sprekers en de genodigden. “En dat doe ik allemaal op zijn (à) Laheijs: overtuigend, met flair en met persoonlijke aandacht!"

"Mede dankzij Anouschka hebben wij een fantastisch event gehad. Zij fungeert als brug tussen opdrachtgever en publiek en zorgt er continu voor dat de boodschap goed bij het publiek terecht komt. Anouschka is een echte aanrader!"

Flora Wong, Google Enterprise

Maatschappelijk betrokken à Laheij

Elke jaar werkt á Laheij ook belangeloos als gespreksleider, trainer en eventdesigner voor diverse organisaties. Van studentenverenigingen tot lokale burgerinitiatieven. En van filmfestivals over mensenrechten tot het opleiden van moderatoren voor het IDFA. Als tegenprestatie vraagt á Laheij een donatie voor Mama Cash, het eerste internationale vrouwenfonds in de wereld. Tegenwoordig financiert en steunt Mama Cash vrouwenrechteninitiatieven over de hele wereld die verschillende vormen van onrechtvaardigheid aan de kaak stellen. Hun werk gaat uit van het principe dat sociale verandering begint bij gendergelijkheid en respect voor de mensenrechten van iedereen. 

Ontwikkeling á Laheij

Via Goededagvoorzitters.nl , dé vakvereniging van professionele dagvoorzitters, blijft Anouschka werken aan haar eigen professionaliteit en ontwikkeling.

Ook is Laheij te boeken via Talenkitchen.nl, het boekingsbureau voor vooraanstaande namen uit de media en journalistiek,  Speakers Academy, een van het grootste sprekersplatfora van Nederland en Quality Bookings.